Sobe za iznajmljivanje

sokobanja-sobe

Sobe za iznajmljivanje čine osnovu smeštajnog kapaciteta u Sokobanji. Od tipova smeštaja koji sve mogu da budu, a to su: hoteli, apartmani, kuće za smeštaj, pansioni, vile, najčešći izbor pada upravo na sobe za iznajmljivanje. Najverovatiji razlog toga je što je najveći broj turističkih poseta individualni, pa je onda i izbor smeštaja znatno jednostavniji, i soba za izdavanje predstavlja idealan uzbor.

Oni koji ne moraju da vode brigu o sklapanju više soba, tj. apartmana, oni uglavnom mogu da prođu znatno povoljnije upravo ako izaberu sobu u nekom pansionu ili nekoj vili. Koje takođe nude i ovaj tip, kao i apartmanski tim smeštaja.

Kod izbora soba za iznajmljivanj ima puno pozitivnih strana. Najbitnija je ta što se ostvaruje bliskost sa vlasnikom sobe, odnosno njenim izdavaocem, koji može da pruži i dosta saveta i ispriča mnogo anegdota, urbanih legendi i gradskih priča o Sokobanji i njenim građanima. Zato su sobe za izdavanje uvek izbor onih koji su avanturističkog duha, koji dolaze u Sokobanju prvenstveno da upoznaju ovo mesto, a tek posle toga na odmor, da uživaju u miru ili luksuzu.

Sokobanja za ovakve goste može da ponudi mnog smeštajnih mesta, po brojuležajeva od svih tipova smeštaja na prvom mestu ubedljivo se nalaze sobe za iznajmljivanje i čine čak 90 % ukupne ponude ležajeva u Sokobanji.

Velika ponuda soba za iznajmljivanje ogleda se raznolikosti onoga što mogu da ponude. Zato kada se turisti odluče za sobe, oni treba da skiciraju šta im je tokom odmora potrebno. Ako dolaze sopstvenim automobilom bitno je da se raspitaju da li je objekat u kom se nalazi njihova odabrana soba za iznajmljivanje poseduje parking ili ne. Mada postoje javni parkinzi ipak je sigurnije da automobil bude u blizini mesta gde turista odseda.

Takođe, za one kojima je Internet neophodan i tokom odmora, bitno je da znaju da postoji poprilično veliki izbor objekata za odsedanje sa sobama koji poseduju Internet, kablovski ili WiFi, međutim postoje i oni koji koji nemaju pristup svetskoj mreži. Zato je najbitnije pitati da li je soba za iznajmljivanje priključena na Internet ili nije.

Većina objekata poseduje Tv uređaje, međutim ukoliko gost – turista ne može da zamisili da provede nekoliko dana bez televizora, najbolje je da se raspita kod izdavaoca, da li soba za iznajmljivanje poseduje ili ne poseduje Tv uređaj, i da li je obezbeđena kablovska mreža ili ne.

Takođe za sve one koji putuju sa svojim kućnim ljubimcima, da ne bi imali problem kada stignu na dogovoreno odredište, tj, u objekat gde se nalazi soba koju su iznajmili, trebalo bi da uzmu u obzir da ne primaju svi smeštajni objekti životinje.

Kako postoje prijateljski nastrojeni, postoje i oni koji nikako ne dopuštaju ljubimce u prostor koji iznajmljuju. Baš to je razlog da se problem spreči, jednostavnim pitanjem upućenim zakupodavcu da li primaju ili ne primaju kućne ljubimce.

Opština Sokobanja mislila je na sve, a i njeni građani pa su tako uspeli da se već decenijama uspešno bave turizmom i zadrže najveći broj posetilaca u Sokobanji od svih banja Srbije. Ilustrativni primer toga je i to što veliki broj soba za izdavanje i objekata u kojim se one nalaze ima prilaz za invalide. Tako je Sokobanja otvorena za sve, bez ikakve razlike. Ne postoji razlog da neko bude sprečen da boravi u Sokobanji, jer u ovoj banji postoji sve što bi nekome trebalo, i baš to je čar ovog mesta.

Sobe za izdavanje predstavljaju i najpovoljniju vrstu smeštaja u banji, tako da novac nikako ne moće biti razlog koji bi odvratio potencijalne posetioce od Sokobanje.

U banji pod Ozrenom smeštaj je prilagođen svima, od onih luks, do onih kojima je ipak draže da novac daju za nešto drugo.