Smeštaj

smestaj sokobanja

Prelepi pejzaži, gusti parkovi, česta i veoma lepo uređena izletišta, svež i zdrav vazduh, izvori lekovite vode, kako tople, tako i mlake, prelepa obala reke Moravice, nesvakidašnje planine u blizini banje, brojni vredni kulturni i istorijski spomenici, kao i arheološka nalazišta, ali ponajviše srdačnost i gostoljubivost ljudi koji žive u Sokobanji čine boravak u ovoj banji smeštenoj u istočnoj Srbiji nesvakidašnjim. Među prednostima koje ima Sokobanja, spada naravno i veliki izbor prilikom odlučivanja o smeštaju dok se boravi u ovom mestu.

Hoteli, apartmani, privatan smeštaj, vile, kuće, sve to je na raspolaganju za turiste koji se odluče da dođu u prelepu banju na obroncima planine Ozren. Za sve one ljude koji žele ovde da dođu nudi se izvanredna ponuda za prenoćišta, jer domaćini Sokobanje imaju dugogodišnju tradiciju turizma. Tokom više decenija, koliko se stanovništvo opštine Sokobanje bavi turizmom, oni su izgradili pravi osećaj za sve goste koji bi poželeli da posete Sokobanju.

Građani Sokobanje uživaju u posetama stranaca i domaćih gostiju, pa zato želeći da im se gosti stalno vraćaju, oni su tokom dugogodišnje prakse turizma izgradili osećaj za turiste, pa im nude sve što je potrebno, ali i još mnogo više. Za sve to najzaslužnija je dobra volja i želja domaćina da se gosti u njihovom mestu osećaju prijatno i da iznova i iznova dolaze.

Sve ovo učinilo je da banja izraste iz lečilišta i mesta za zdravstveni turizam, u turističko mesto koje mami i one koji ne dolaze u banju prvenstveno zbog zdravlja, rehabilitacije ili oporavka. U banju dolaze i oni koji žele da posete arheološka nalazišta, i oni koji se interesuju za muzejske zbirke koje poseduje ova prelepa opština, kao i oni koji samo žele da uživaju u prirodnim atrakcijama, ali i za one mlađe koji žele provod, opuštanje i jedinstveni osećaj ultimativnog užitka.

Kako je Sokobanja kada je počela sa razvojem turizma u modernoj istoriji bila mesto za elitni, luksuzni turizam, ona odiše nekadašnjim modenskim stilom života. Međutim ona je tokom godina prilagođavajući se političkim i društvenim promenama u Srbiji svoju ponudu od kraja 18. veka, kada su je posećivali samo viši slojevi stanovništva, dosta promenila. Ponuda za smeštaj posle II svetskog rata se naglo proširila. Kako su to godine blagostanja srednje klase na našim prostorima, tako je u Sokobanji tada smeštaj prilagođen masovnom turizmu.

Kapaciteti za smeštaj tada su naglo povećani, izgrađeni su brojni smeštajni objekti u koje je moglo da stane stotine hiljada gostiju tokom sezone, a gosti su samo navirali. Njihov broj se povećavao pa su se povećavali i smeštajni kapaciteti.

Danas smeštaj u Sokobanji predstavlja veliku prednost ovog mesta. A sve to iz razloga što je domaće stanovništvo shvatilo da su gostionice, hoteli, moteli, vile, kuće i ostali smeštajni objekti veoma bitna stavka, ako ne i jedna od najbitnijih, u turističkoj ponudi ovog mesta.

Prilagođeni za sve i za one koji ne štede i žele da uživaju u maksimalnom luksuzu i za one koji za boravak u Sokobanji izdvajaju manje sredstava, banja ima ponudu koja odgovara samo njima. Šta sve imaju da ponude od smeštaja u Sokobanji možete da vidite na našem sajtu, jer je naša želja da vam u potpunosti predočimo mogućnosti Sokobanje, kako biste se lakše organizovali i kako bismo vam pomogli da se odlučite.

Dakle, za sve koji požele da dođu u Sokobanju postoji adekvatan i odgovarajući smeštaj, a zbog široke ponude mi nudimo kratka upustva da biste se lakše snašli i odabrali ono što najviše odgovara vama, ali vašem budžetu. Odaberite pravi smeštaj i učinili ste prvi korak ka tome da provedete najlepši godišnji odmor.