Apartmani

apartmani u sokobanji

Moderna turistička ponuda uvrstila je novi koncept smeštaja koji je s vremenom postao veoma popularan. Popularnost apartmanskog smeštaja ogleda se u više različitih karakteristika ovog tipa boravka. Ko preferira apartmane kao najbolji izbor za smeštaj dok jje na godišnjem odmoru. Može da računa na prebogatu ponudu apartmana u Sokobanji.

Kako je najveći broj hotela u Sokobanji još uvek u društvenom vlasništvu, razvio se veliki broj privatnika koji su svoje objekte prilagodili gostima, turistima koji dolaze u Sokobanju u vidu apartmana. Apartmani mogu biti u okviru pansiona, vila, kuća… Međutim, svaki apartmanski vlasnik vodi posebno računa o tome da gosti koji se odluče za njegov smeštaj budu zadovoljni i srećni, te da u svoju ponudu uvrste razne pogodnosti i tako budu konkurencija ogromnom smeštajnom potencijalu hotela.

Apartmani su najčešće izbor za one koji ne žele da tokom odmora budu vezani za institucijalno vreme obroka, što je u hotelima slučaj. Dakle, bilo da žele da prave sopstvenu hranu ili da jedu u prelepim sokobanjski restoranima, ono što žele i kad žele, takvi turisti izbegavaju da odsednu u hotelima. Apartmanski smeštaj nudi osim prostora za dnevni boravak i spavanje takođe i kuhinju i naravno toaletni prostor. Kuhinja je to što razlikuje privatne apartmane od hotelskih i što čini da se ljudi opredeljuju za ovaj tip smeštaja.

Apartmani u pansionima su najčešći u Sokobanji, dok oni apartmani koji se nalaze u vilama spadaju u najluksuzniji tip smeštaja u banji. Kako ne postoji hotel u banji koji ima 5 zvezdica, tako je smeštaj u vili jedino prihvatljivo rešenje za sve one kojima je luksuz neophodan da bi mogli da uživaju. Međutim to nije sve. Čak i apartmani u kućama, tj. pansionima mogu da budu veoma luksuzno opremljeni, sa prelepom estetikom i enterijerom.

Apartmana u Sokobanji zaista ima na pretek. I najveći broj turista u banji odseda upravu u ovom tipu smeštaja.

Zajedno sa apartmanima i sobe i gostionice se smatraju privatnim smeštajem, tako da za sva ova tri tipa smeštajnih objekata ukupan broj prijavljenih ležajeva je 11 000. Ovo su smeštajni objekti I, II, III i IV kategorije. A vrste apartmana su veoma šarolike i još uvek nisu u potpunosti sistematizovane.

Postoje apartmani u Sokobanji za one koji su navikli na otmeniji način života, ali i za one koji tokom odmora više ulažu u provod i boravak van apartmana, pa samim tim i za apartman izdvajaju znatno manje novca.

Apartmani Ružica, Apartmani porodice Mihajlović, Apartman Džeri, Studio Lara, Apartman Mladenović, Apartmani dr. Vidanovića,  Apartmani Gligorijević, Apartman Đorđević Gordana, Apartmani Galerija Mimi I i II, Apartmani Klasanović, Apartmani Soko S, Apartmani Pavlović, Vila Fantazija, Apartman Lukić, Apartman Klasanović, Apartman Caki, Apartman Gaša, Apartmani Anja, Apartman Mara, Apartmani Živković samo su neki od brojnih apartmana koji su osnovani u banji pod Ozrenom.

Broj ovih apartmana najviše govori o smeštajnim kapacitetima Sokobanje. Mada interesantno je da u nekim od ovako prijavljenih apartmana, postoji više apartmana u sastavu jednog objekta, a nekad je apartman smešten u stambenoj zgradi lokalnog stanovništva, pa odrešen apartmanski davalac poseduje samo taj jeda apartman. To je i razlog zašto je samo 11 000 ležaja prijavljeno u privatnom smeštaju. Takođe ne treba zaboraviti ni to da zvanično sigurno postije još neki apartmani koji nisu prijavljeni kao takvi, pa se ne nalaze na evidenciji smeštajnih mesta.

Kod apartmana je bitno da izaberete onaj koji vam najviše odgovara, estetski i funkcijalno, a verujte da Sokobanja nudi baš ono za šta se odlučite. Naime, od starinskog, otmenog enterijera u stilu modenskog života banje iz 19. veka, u apartmanima koji su u sastavu vila, do najmodernijih enterijerskih pravaca u novo izgrađenim objektima, turistima je pinuđen širok spektar. Baš to je i razlog zašto je izbor ovog tipa smeštaja najčešći.